Prva letošnja tekma za Pokal ciciban je potekala na smučišču Cerkno v soboto, 12. januarja. Na progo se je podalo 96 mladih smučarjev iz smučarskih klubov Poljane, Medvode, Alpetour in Domel Železniki.

Vzdušje pred štartom je bilo sproščeno, nekateri pa so se po zgledu znanih uspešnih smučarskih vzornikov poglobljeno pripravljali na spust po veleslalomski progi. Tekmovalci so bili razvrščeni v deset kategorij, med katerimi so bili najmlajši letnik 2014, najstarejši pa 2007. V kategoriji deklice letnik 2013 in mlajše so med 12 tekmovalkami slavile tekmovalke SK Alpetour, in sicer Laura Zupan pred Lio Grmovšek in Brino Podobnik. Uvrstitve od 4. do 7. mesta pa so osvojile smučarke SK Poljane: Ronja Pogačnik Pivk, Maja Debeljak, Ajda Bogataj in Nika Božnar. Od preostalih tekmoval iz SK Poljane je bila Laura Vehar 9., Vita Božnar pa proge žal ni prevozila pravilno. Pri dečkih letnik 2013 in mlajši so slavili tekmovalci SK Poljane, ki so zasedli prva štiri mesta od petih: Tilen Poljanšek pred Valom Jelovčanom in Adamom Kokljem ter Erazmom Šturmom. V kategoriji deklic letnik 2012 se je pomerilo devet tekmovalk, prva tri mesta pa so pripadla tekmovalkam SK Alpetour – slavila je Ana Krašna pred Ivano Osolnik in Marijo Potočnik. Sledili sta tekmovalki SK Poljane Izabela Strel in Larisa Kokelj. Anika Volarič, prav tako iz SK Poljane, je bila 8. V isti starostni kategoriji se je za uvrstitev potegovalo osem dečkov. Prvo mesto je zasedel Jure Šoštarko iz SK Alpetour, drugi je bil Max Matia Biondič iz SK Poljane, tretje mesto pa je zasedel Rožle Kalan iz SK Železniki. Žiga Šubic iz SK Poljane je osvojil četrto mesto. Med deklicami letnik 2011 je slavila Loti Poljanšek pred Brino Drmota, obe iz SK Poljane, tretje mesto pa je osvojila Nuša Bergant iz SK Alpetour. Sara Mlinar iz SK Poljane je bila 6. Med šestimi dečki v isti starostni kategoriji je na najvišjo stopničko stopil Matej Osolnik iz SK Alpetour, na drugi in tretji pa sta stala smučarja iz SK Poljane Andraž Šubic in Oskar Dolenc. V najbolj številčni kategoriji deklic letnika 2010 in 2009 je med 14 tekmovalkami prvo mesto pripadlo Aji Radelj iz SK Alpetour, sledile pa so ji tri »Poljanke«: Ajda Drmota, Ajda Dolinar in Bea Kop. Nastopile so še tri tekmovalke iz SK Poljane, in sicer je Eva Dolinar osvojila 8., Maruša Šubic 10. in Angelika Strel 13. mesto. Tudi pri dečkih je v tej starostni kategoriji nastopilo največ tekmovalcev, kar 13, med katerimi je bil najhitrejši Jošt Habjan iz SK Železniki pred klubskim kolegom Ažbetom Reyjo in Ivanom Jakobom Potočnikom iz SK Alpetour. Iz SK Poljane so bili najboljši Nejc Dolenc na 7., Tadej Dolenc na 8. ter Nace Božnar na 10. mestu. V najstarejši skupini deklic je med desetimi tekmovalkami prvo mesto osvojila Tija Radelj iz SK Alpetour pred Nino Rotar iz SK Železniki, od 4. do 6. mesta pa so jima sledile tri tekmovalke SK Poljane: Manca Dolinar, Tjaša Peternelj in Julija Strel. Pri dečkih se jih je za uvrstitev potegovalo 12, najhitrejši pa je bil Oscar Kozamernik iz SK Medvode pred Joštom Selakom in Rokom Koblarjem, oba iz SK Alpetour. Od tekmovalcev iz SK Poljane je Louro Vehar zasedel 6., Lenart Oblak 7. in Nejc Poljanšek 11. mesto.

Vsi tekmovalci so prejeli spominske diplome, najboljši trije v posamezni kategoriji pa tudi medalje. Že pred in po tekmi so se tekmovalci in spremljevalci lahko posladkali ob domačih dobrotah, ki so jih napekle mame tekmovalcev iz SK Poljane, ki je bil tudi organizator tokratnega tekmovanja. Prihodnje tekmovanje za Pokal ciciban je predvideno 9. februarja na strmini pod gradom v Škofji Loki. Vabljeni, da se nam pridružite kot tekmovalci ali navijači.

Deklice 2013 in mlajše
Dečki 2013 in mlajši
Deklice 2012
Dečki 2012
Deklice 2011
Dečki 2011
Deklice 2010/2009
Dečki 2010/2009
Deklice 2008/2007
Deklice 2008/2007 

SK Poljane © 2018. Vse pravice pridržane.