Čeprav je letošnja zima skopa s snežnimi padavinami in po nižinah namesto postavljanja snežakov otroci že lahko opazujejo spomladansko cvetje, so v Škofji Loki na strmini pod gradom minuli vikend vseeno uspeli izpeljati Pokal Ciciban. Na kratki progi so se pomerili otroci, stari od 4 do 12 let. Tekmovanja se je udeležilo 34 smučark in smučarjev SK Poljane, s čimer smo bili tudi drugi najštevilčnejše zastopan klub.

Varovanci SK Poljane so osvojili sledeče rezultate. Pri deklicah, letnik 2013 in 2014 je Ronja Pivk Pogačnik osvojila 6. mesto, Maja Debeljak je bila 7., mesto za njo se je uvrstila Ajda Bogataj, sestrici Nika in Vita Božnar sta bili 9. in 10, Laura Vehar pa je zasedla 11. mesto. Pri najmlajših dečkih je slavil Tilen Poljanšek, Val Jelovčan pa je bil tretji. Pri deklicah letnik 2012 je Izabela Strel osvojila 4. mesto, Larisa Kokelj je bila 6., Anika Volarič pa 7. Med dečki, letnik 2012 je srebrno medaljo osvojil Žiga Šubic, bronasto pa Max Matia Biondič. Bronasto odličje je osvojila tudi Brina Drmota, tik za njo pa se je uvrstila Loti Poljanšek – obe v kategoriji deklic letnika 2011. V tej starostni kategoriji je na stopničkah pri dečkih stal tudi Andraž Šubic, Oskar Dolenc je zasedel 4. mesto, Florjan Kokelj pa 5. Pri deklicah letnika 2009 in 2010 se je na najvišjo stopničko povzpela Ajda Dolinar, Ajda Drmota pa je bila bronasta. Bea Kop je osvojila 5. mesto, Eva Dolinar 9. in Angelika Strel 10. mesto. Pri dečkih v tej starostni kategoriji je bil Nejc Dolenc 6., Tadej Dolenc 8., Nace Božnar pa je zasedel 10. mesto. V kategoriji U12 je pri deklicah Manca Dolinar osvojila srebrno odličje, Julija Strel bronasto, Tjaša Peternelj pa je bila četrta. Pri dečkih sta nastopila samo dva iz SK Poljane, in sicer je bil Louro Vehar 6., Nejc Poljanšek pa 9.

V nedeljo so bili otroci prosti tekem, da so lahko navijali za Ilko Štuhec. Verjamemo, da so se vsi razveselili odlične vožnje. Čestitke, svetovni prvakinji v smuku! Dan kasneje pa nas je s srebrom navdušil še Štefan Hadalin v kombinaciji. Domačih vzornikov tako otrokom res ne manjka. 🙂

SK Poljane © 2018. Vse pravice pridržane.