Zadnjo februarsko nedeljo je na progi Grebljica na smučišču STC Stari Vrh potekalo Občinsko prvenstvo Občine Gorenja vas – Poljane v veleslalomu. Na progo se je podalo 54 tekmovalcev, med katerimi je bil najhitrejši Domen Poljanšek s časom 0:30.91.

Zima letos ni pokazala svoje prave podobe, a je bilo snega na smučišču vseeno dovolj, da so lahko člani SK Poljane tako kot vsako leto organizirali Občinsko prvenstvo v veleslalomu. V 18 kategorijah se je pomerilo 22 žensk in 32 moških, najmlajši je bil 5-letni Adam Kokelj, najstarejši pa 70-letni Zoro Hren.

Pri mlajših cicibankah do 9 let je bila med devetimi tekmovalkami najhitrejša Angelika Strel, pred Brino Drmota in Loti Poljanšek, medtem ko je med petimi mlajšimi dečki slavil Nace Božnar, drugi je bil Tadej Dolenc in tretji Leon Božnar. Starejše cicibanke (od 10 do 11 let) so se na progo podale tri, med katerimi je prvo mesto zasedla Ema Kržišnik, druga je bila sestra Ajda Kržišnik, tretja pa Ajda Kržišnik z Dobravšc. Pri starejših dečkih je Nejc Dolenc prehitel Maksa Božnarja, pri mlajših deklicah (od 12 do 13 let) pa je bila Ema Ržek hitrejša od Mance Dolenc. V treh kategorijah ni bilo konkurence, tako da so Maruška Klemenčič, Žak Oblak in Žiga Podrekar vsi prejeli zlato medaljo. V kategoriji mladincev, starih od 16 do 20 let, je slavil Anže Podrekar, drugi je bil Žan Pustovrh in tretji Samo Oblak. Med mlajšimi člani do 30 let je prvo mesto osvojil Jaka Logar, drugo Milan Jelovčan in tretje Tadej Drlink. Med starejšimi članicami od 31 do 40 let je prvo mesto pripadlo Lei Hren, druga je bila Nives Kržišnik, med starejšimi člani pa je bil najhitrejši Domen Poljanšek, za njim je stal na stopničkah Luka Kržišnik, na tretje mesto pa se je povzpel Robi Oblak. S šestimi tekmovalci je bila zelo številčna kategorija mlajših gospodov (od 41 do 50 let), kjer je slavil Janez Oblak, drugi je bil Gorazd Podrekar in tretji Franc Klemenčič. Izmed starejših gospodov (od 51 do 60 let) je bil najhitrejši Roman Demšar, srebro je osvojil Igor Bogataj in tretje Janez Dolenc. Marija Klemenčič je bila najhitrejša starejša gospa, med veterani pa sta slavila Zoro Hren in Frenk Dolenc.

Prihodnje leto se nadejamo ponovnega tekmovanja, zato vabljeni vsi, da si že zdaj naredite opomnik in se nam prihodnje leto pridružite. Galerijo vseh letošnjih dobitnikov odličij si lahko ogledate v nadaljevanju:

SK Poljane © 2018. Vse pravice pridržane.