Na Soriški planini je v soboto, 16. marca 2019, potekala tretja od štirih tekem za Pokal ciciban. Tudi tokrat so tekmovalci SK Poljane dosegli dobre rezultate.

Najmlajše, pet in šestletne tekmovalke so se na progo podale prve. Med osmimi uvrščenimi je zmagala Laura Zupan iz SK Alpetour, druga je bila klubska prijateljica Lia Grmovšek in tretja Rebeka Trdina iz SK Železniki. Laura Vehar iz SK Poljane je bila 8. Pri dečkih v tej starostni kategoriji je bil najhitrejši Tilen Poljanšek iz SK Poljane, srebro je osvojil Lovro Trdina iz SK Železniki in tretje mesto je pripadlo Adamu Kokelju iz SK Poljane. V kategoriji dečkov U7 je slavil Žiga Šubic, pred Maxom Matio Biondičem, oba iz SK Poljane, na tretje mesto pa se je uvrstil Ožbej Habjan iz SK Železniki. Pri deklicah U7 je na stopničko za prvo mesto stopila Ana Krašna iz SK Alpetour, druga je bila klubska kolegica Marija Potočnik, tretja pa Izabela Strel iz SK Poljane. V kategoriji deklic U8 je nastopilo pet tekmovalk, med katerimi je bila najhitrejša Nuša Bergant iz SK Alpetour, druga je bila Brina Drmota iz SK Poljane in tretja Eva Šinkovec iz SK Alpetour. Loti Poljanšek iz SK Poljane je bila 4. Tudi pri dečkih U8 so na stopničkah stali tekmovalci omenjenih dveh klubov. Matej Osolnik iz SK Alpetour je zmagal, pred Oskarjem Dolencem iz SK Poljane in Luko Zupanom iz SK Alpetour. Florjan Kokelj iz SK Poljane je bil četrti. Konkurenco 12 uvrščenih tekmovalk v kategoriji deklice U10 ugnala Lina Šoštarko iz SK Alpetour, druga je bila klubska kolegica Aja Radelj, sledila pa jima je trojica iz SK Poljane: Ajda Dolinar, Ajda Drmota in Bea Kop. Eva Dolinar in Angelika Strel iz SK Poljane sta bili 8. in 9., Maruša Šubic pa 11. Najbolj številčna kategorija je bila dečki U10, kjer je med 13 tekmovalci zmagal Jošt Habjan iz SK Železniki, drugi je bil Marquis Kozamernik iz SK Medvode, tretje mesto pa je osvojil Peter Osolnik iz SK Alpetour. Nace Božnar iz SK Poljane je bil 7, mesto za njim klubski kolega Nejc Dolenc, Tadej Dolenc je osvojil 11. mesto. Med najstarejšimi deklicami pa je zlato pripadlo Ani Kondič iz SK Alpetour, druga je bila Klara Drobnič, pri dečkih pa je zmagal Ožbej Krašna iz SK Alpetour, drugi je bil Louro Vehar iz SK Poljane, tretji pa Matija Jere iz SK Alpetour. Nejc Poljanšek iz SK Poljane je bil 5.

Že to soboto pa tekmovalce čaka še zadnja tekma v sklopu Pokala Ciciban, saj toplo vreme in posledično slabe snežne razmere botrujejo temu, da se smučišča počasi zapirajo.

SK Poljane © 2018. Vse pravice pridržane.