Letošnji pokal Ciciban se je zaradi toplega vremena končal že minulo soboto s tekmo na Soriški planini. Skupni seštevek vseh tekem v posamezni kategoriji je dal končne zmagovalce, ki so prejeli pokale, vseh 91 tekmovalcev pa je dobilo diplome in praktične nagrade.

Na zadnji tekmi je v kategoriji najmlajših cicibank na najvišjo stopničko med sedmimi uvrščenimi tekmovalkami stopila Laura Zupan (SK Alpetour), druga je bila Rebeka Trdina (SK Železniki) in tretja Lia Grmovšek (SK Alpetour). Sestrici Nika in Vita Božnar iz SK Poljane sta bili 6. in 7., Laura Vehar pa proge žal ni prevozila pravilno. Med najmlajšimi dečki je bil najhitrejši Tilen Poljanšek iz SK Poljane, drugi je bil Noa Žnidaršič, tretji pa prav tako smučar SK Poljane Gabriel Dolenc. Tudi Adam Kokelj iz SK Poljane je naredil napako na progi in zato ni bil uvrščen. V kategoriji deklic U7 so prva tri mesta zasedle tekmovalke SK Alpetour – Ana Krašna, Ivana Osolnik in Marija Potočnik, sledili pa sta Izabela Strel in Larisa Kokelj iz SK Poljane. Veleslalomsko progo je med dečki U7 najhitreje prevozil Rožle Kalan (SK Železniki), drugi je bil Žiga Šubic iz SK Poljane, tretji pa njegov klubski kolega Max Matia Biondič. Leto starejše deklice, torej v kategoriji U8 je zmagala Nuša Bergant (SK Alpetour) pred Brino Drmota iz SK Poljane in Evo Bohinc (SK Alpetour). Loti Poljanšek iz SK Poljane je bila četrta. Poljanski smučarji so stali na stopničkah tudi v kategoriji U8, saj se je Andraž Šubic uvrstil na tretje mesto za Matejem Osolnikom in Luko Zupanom, oba SK Alpetour, Oskar Dolenc iz SK Poljane je zasedel četrto mesto, klubski kolega Florjan Kokelj pa je bil 9. S 15 uvrščenimi tekmovalkami je bila najbolj številčna kategorija deklice U10, kjer je slavila Aja Radelj pred Lino Šoštarko, obe SK Alpetour, sledila pa ji je triperesna deteljica iz SK Poljane, in sicer je bila Ajda Dolinar tretja, Ajda Drmota četrta in Bea Kop peta. Naslednji trojček iz SK Poljane pa so sestavljale Eva Dolinar, Angelika Strel in Maruša Šubic, ki so se uvrstile od 10. do 12.  mesta.  Pri dečkih je bil med 12 uvrščenimi tekmovalci najhitrejši Jošt Habjan (SK Železniki), drugo mesto je zasedel Peter Osolnik (SK Alpetour) in tretje Marquis Kozamernik (SK Medvode), brata Nejc in Tadej Dolenc iz SK Poljane sta se uvrstila na 7. in 9. mesto.  V najstarejši kategoriji deklic smo bili priča trojnemu slavju tekmovalk SK Poljane, saj je zmagala Manca Dolinar, pred Tjašo Peternelj in Julijo Strel, pri dečkih pa je bil najhitrejši Primož Lukančič (SK Železniki), pred Ožbejem Krašna (SK Alpetour) in Lourom Veharjem iz SK Poljane. Nejc Poljanšek iz SK Poljane je bil peti.

Zaključek pokala

S to tekmo se je tudi zaključil pokal Ciciban, ki je dal skupne rezultate, to je seštevek treh najboljših uvrstitev. Med deklicami U6 in mlajšimi je bila na vseh tekmah najhitrejša Laura Zupan (SK Alpetour), drugo mesto je zasedla Lia Grmovšek (SK Alpetour), tretje pa Rebeka Trdina (SK Železniki). Tekmovalke SK Poljane so se uvrstile od 6. do 11. mesta, in sicer Maja Debeljak, Nika Božnar, Ronja Pivk Pogačnik, Ajda Bogataj, Vita Božnar in Laura Vehar. Med najmlajšimi dečki je prav tako vse tekme zmagal Tilen Poljanšek iz SK Poljane, drugi je bil Lovro Trdina (SK Železniki) in tretji Noa Žnidaršič. Preostala štiri mesta so zasedli tekmovalci SK Poljane: Val Jelovčan, Adam Kokelj, Gabriel Dolenc in Erazem Šturm. Tudi pri deklicah U7 je vse tekme zmagala Ana Krašna, druga je bila v skupnem seštevku Ivana Osolnik, tretja pa Marija Potočnik, vse tri iz SK Alpetour. Izabela Strel iz SK Poljane je bila 5., njeni klubski kolegici Larisa Kokelj in Anika Volarič pa 7. in 9. Med osmimi tekmovalci, ki so tekmovali v kategoriji dečki U7, je zmagal Žiga Šubic iz SK Poljane, drugi je bil Rožle Kalan iz SK Železniki in tretji Max Matia Biondič iz SK Poljane. Med leto starejšimi deklicami je zmagala Nuša Bergant (SK Alpetour), pred Brino Drmota in Loti Poljanšek, obe iz SK Poljane. Sara Mlinar, prav tako iz SK Poljane, je bila v tej kategoriji sedma. Zmago v skupnem seštevku si je s štirimi zmagami nedvomno prislužil tudi Matej Osolnik iz SK Alpetour, drugi je bil Andraž Šubic iz SK Poljane tretji pa Luka Zupanc iz SK Alpetour. Med 11 tekmovalci sta bila še dva tekmovalca SK Poljane, in sicer je bil Oskar Dolenc 4., Florjan Kokelj pa 6. Kot že rečeno, je kategorija deklic U10 s 15 tekmovalkami najštevilčnejša kategorija, v kateri je bila najboljša Aja Radelj (SK Alpetour), druga je bila prav tako tekmovalka SK Alpetour Lina Šoštarko, sledila pa jima je triperesna deteljica »Poljank«: Ajda Dolinar, Ajda Drmota in Bea Kop. Eva Dolinar iz SK Poljane je bila 8., Angelika Strel 10. in Maruša Šubic 11. Med dečki U10 je konkurenco s štirimi zmagami ugnal Jošt Habjan iz SK Železniki, drugi je bil Marquis Kozamernik in tretji Peter Osolnik iz SK Alpetour. Tekmovalci SK Poljane so v tej kategoriji trije, in sicer je bil Nejc Dolenc 7., brat Tadej je bil 9., Nace Božnar pa 10. V najstarejši kategoriji deklic je slavila Manca Dolinar iz SK Poljane, druga je bila Tija Radelj iz SK Alpetour in tretja Tjaša Peternelj iz SK Poljane. Klubska kolegica Julija Strel je bila 5., Zoja Žnidaršič pa 10. Med dečki je pokal za prvo mesto prejel Ožbej Krašna, drugo mesto pa sta si delila Oscar Kozamernik in Primož Lukančič iz SK Železniki.  Četrto mesto je tako pripadlo Louru Veharju iz SK Poljane, Nejc Poljanšek in Lenart Oblak, prav tako SK Poljane, pa sta bila v skupnem seštevku 11. in 12.

Vsem tekmovalcem čestitamo za trud in dosežen uspeh. Ključno pri tovrstnih pokalih je privajanje na tekmovanja, spremljanje otrokovega napredka, predvsem pa druženje z vrstniki. Zato vsem želimo tudi v prihodnje veliko užitkov v smučanju in na snegu.

SK Poljane © 2018. Vse pravice pridržane.