Smučarska sezona je za nami in z  nekaj premora lahko jasnejšega pogleda ocenimo letošnjo bero. Za smučarji so štirje meseci treningov na snegu in tekem, kjer so v kategorijah U10 in U12 na regijskih in državnih tekmah osvojili 11 medalj – od tega eno zlato, štiri srebrne in šest bronastih. Z rezultati smo lahko več kot zadovoljni.   

Najbolj smo se v klubu razveselili, ko je Smučarska zveza Slovenije podelila priznanja najboljšim smučarjem v državi za sezono 2018/2019 in je na drugo stopničko v kategoriji U12 stopila naša Manca Dolinar. Klubska kolegica Tjaša Peternelj je bila v skupni razvrstitvi odlična sedma.

Pod okriljem Smučarske zveze Slovenije je SK Poljane uvrščen tudi v Zvezo klubov za alpsko smučanje zahodne regije, v okviru katerega so letos potekale tri slalomske tekme in pet veleslalomskih. V skupnem seštevku osvojenih točk v kategoriji U12 je bila Manca Dolinar tretja, Tjaša Peternelj peta in Julija Strel sedma. Pri dečkih je bil Lenart Oblak v skupnem seštevku 19., Louro Vehar je bil 22. in Nejc Poljanšek je osvojil skupno 24. mesto. V kategoriji U10 pa je triperesna deteljica »Poljank« – Ajda Drmota, Ajda Dolinar in Bea Kop – osvojila 4., 5., in 6. mesto, Eva Dolinar je bila v skupnem 9. Njihov trener Miha Ribarič je ob koncu sezone dejal: »Mislim, da smo lahko z letošnjimi rezultati več kot zadovoljni, saj imamo kar sedem tekmovalk uvrščenih med najboljšo deseterico. Trud, ki smo ga vložili v treninge in tekme, je poplačan.«

Smučarke in smučarji so se udeležili tudi tekem za 6. Mini pokal Vitranc v Kranjski Gori, kjer je v skupnem seštevku Ajda Drmota osvojila bronasto odličje v kategoriji U10, Manca Dolinar pa odličje enakega sijaja v kategoriji U12.

V celi sezoni so tekmovalke in tekmovalci SK Poljane na vseh tekmah, ki so se jih udeležili, zbrali 11 odličij, od tega eno zlato, štiri srebrna in šest bronastih. Poleg tega so devetkrat osvojili četrto mesto, petkrat peto mest, šestkrat so bile tekmovalke šeste, enkrat sedme, dvakrat osme in dvakrat desete. Ti rezultati pa ne vključujejo tekem za Pokal ciciban. Tudi tam so v skupni razvrstitvi osvojili tri zlate, dve srebrni in štiri bronasta odličja ter številne druge dobre uvrstitve. Tekmovalci so zdaj smuči za nekaj časa postavili v kot, s kondicijskimi treningi pa nadaljujejo in se že veselijo kondicijskih priprav, ki jih tako kot vsako leto čakajo konec avgusta.

SK Poljane © 2018. Vse pravice pridržane.