Za nami je zanimiv konec tedna, ko so se v treh dneh zvrstile kar tri tekme – od regijske tekme do Pokala ciciban in za zaključek še državno prvenstvo. Dogajanje vseh treh dni pa bi lahko povzeli z besedami: veselo, napeto, družabno, sončno in deževno, predvsem pa uspešno.

Petkova tekma za Pokal zahodnih regij v veleslalomu je potekala na smučišču Cerkno in sončno vreme je marsikoga zvabilo na smuči. Najprej so se po progi podali cicibani U10 in U12, ki so odpeljali po en tek. Med 25 cicibankami U10 je Eva Dolinar osvojila odlično drugo mesto, Angelika Strel je bila 5., Brina Drmota je zasedla 13. mesto, Loti Poljanšek pa je tekmo zaključila na 17. mestu. Med 24 dečki sta dobro vožnjo pokazala tudi Tadej Dolenc, ki je osvojil 11. mesto, in Nace Božnar, ki se je uvrstil na 14. mesto. Podrobnejši rezultati so dostopni tukaj.

Tudi v kategoriji U12 so tekmovalke SK Poljane posegle po odličjih in odličnih uvrstitvah. Ajda Dolinar je prejela bronasti pokal, tik za njo pa se je na četrto mesto uvrstila Julija Strel. Ajda Drmota zaradi bolezni ni nastopila. Med fanti je Nejc Poljanšek z dobro vožnjo zasedel 8. mesto, tik pred Lenartom Oblakom, Louro Vehar je bil 15. Tudi njihove rezultate si lahko ogledate tukaj.

Da so vse tri sestre Dolinar v petek domov prinesle pokale, je poskrbela tudi Manca Dolinar, ki je med pionirkami U14 stopila na tretjo stopničko. Rezultati so objavljeni tukaj.

V soboto, 25. januarja, je SK Alpetour organiziral tekmo za Pokal ciciban, ki je potekala na STC Stari Vrh (več o tem si lahko preberete v posebnem članku), medtem ko je bila nedelja rezervirana za državno prvenstvo v veleslalomu za U12. Med dekleti se je na progo na smučišču Cerkno podalo 65 tekmovalk, med katerimi je Julija Strel tudi tokrat osvojila odlično četrto mesto. Ajda Dolinar je zasedla 12., Ajda Drmota pa 16. mesto. Pri fantih konkurenca ni bila tako številna, saj je nastopilo 42 tekmovalcev, je Lenart Oblak dosegel 12. mesto, Louro Vehar je bil 24., Nejc Poljanšek pa je zasedel 30. mesto. Rezultati tekmovalk so objavljeni tukaj, tekmovalcev pa tukaj.

Vsem tekmovalkam in tekmovalcem čestitamo za osvojene uvrstitve in želimo veliko uspeha tudi v prihodnje. Naslednja tekma jih čaka že v soboto, potem pa bo sledil tritedenski tekmovalni premor.

Deklice U10 – Eva Dolinar 2. mesto, Angelika Strel 5. mesto
Deklice U12 – Ajda Dolinar 3. mesto, Julija Strel 4. mesto
Dečki U12 – Nejc Poljanšek 8. mesto, Lenart Oblak 9. mesto (ni ga na sliki)
Deklice U14 – Manca Dolinar 3. mesto
Utrinek s podelitve odličij in priznanj z nedeljskega državnega prvenstva U12, kjer je Julija Strel osvojila odlično četrto mesto.

SK Poljane © 2018. Vse pravice pridržane.