Minuli vikend je Škofja Loka gostila 45. Pokal Loka, kjer so se na STC Stari vrh v veleslalomu in slalomu pomerile tekmovalke in tekmovalci U14 in U16 iz 30 držav.

V kategoriji U14 je v slovenski ekipi Slovenija3 tekmovala tudi Manca Dolinar iz SK Poljane. V soboto je na veleslalomski tekmi dosegla 11. mesto med 32. uvrščenimi tekmovalkami oziroma drugi najboljši čas v svojem letniku. Nedelja pa je bil očitno njen dan, saj je z dobro vožnjo osvojila odlično 5. mesto. Kot je dejal njen trener Primož Skerbinek, je bila tekma težka, saj je imela tako na slalomu kot veleslalomu visoko številko. Vendar se je na to največjo tekmo v letošnji sezoni dobro pripravljala, še posebej intenzivno zadnjih 10 dni, kjer sta na smučišču Rudno opravila vrhunske treninge. Povedal je še, da je Manca presenetila z nastopi, predvsem v slalomu, kjer se ni ustrašila proge.

Zdaj sledi kakšen dan počitka, potem pa že priprave na naslednjo mednarodno tekmo, to je Malo Zlato lisico, ki bo na Mariborskem Pohorju potekala 22. in 23. februarja. Manci iskreno čestitamo, saj v SK Poljane že lep čas nismo beležili tako dobrih rezultatov v pionirski konkurenci.

Minuli vikend pa je bil poseben tudi za Rebeko Oblak iz SK Poljane, ki je na 56. Zlati lisici v Kranjski Gori zabeležila svoj prvi nastop za svetovni pokal v veleslalomu. Osvojila je 39. mesto, nastop na finalu pa se ji je izmuznil za manj kot sekundo. S tem je dokazala, da je pred 18-letno smučarko, ki je zabeležila že 14 nastopov na evropskem pokalu, obetavna kariera in jo bomo zagotovo še lahko spremljali na tekmovanjih najvišjega ranga. Bravo, Rebeka, v Kranjski Gori smo z veseljem navijali zate.

 

SK Poljane © 2018. Vse pravice pridržane.