Tretjo tekmo za Pokal ciciban so minulo soboto skupaj organizirali trije klubi – SK Alpetour, SK Domel Železniki in SK Poljane. Na sicer kratki progi pod škofjeloškim gradom se je v dveh tekih pomerilo 77 otrok, starih od 4 do 12 let.

Starejši klubski kolegi so se ta dan pomerili na mednarodni veleslalomski tekmi za 45. Pokal Loka, mlajši pa so se spustili po strmini v središču Škofje Loke. To je s snežnim topom zasnežil SK Alpetour in tako omogočil uživanje na snegu tudi drugim otrokom, ki sicer zaradi zelene zime ne bi imeli te priložnosti.

Tekmo, ki jo je spremljalo veliko navijačev, so odprle najmlajše smučarke. Najhitreje jo je prevozila Iva Selak, na drugo mesto se je uvrstila Neca Rebec (obe SK Alpetour), tretja pa je bila Laura Vehar iz SK Poljane. Lara Dolenc (SK Poljane) je zasedla šesto mesto. Pri dečkih sta na najvišji stopnički stopila tekmovalca SK Poljane – Val Jelovčan in Erazem Šturm, njun klubski kolega Oskar Možina pa je bil četrti. Bronasto odličje je prejel Lovro Trdina (Smučarska šola Stari vrh). V kategoriji deklic do sedem let je bila najhitrejša Celestina Rubi Nučič, druga Laura Zupan, obe iz SK Alpetour, Ajda Bogataj (SK Poljane) je osvojila tretje mesto. Triperesna deteljica iz SK Poljane, sestrici Vita in Nika Božnar ter Maja Debeljak, pa so se uvrstile na 6., 7. in 8. mesto. Pri dečkih U7 sta prvi dve mesti osvojila Tilen Poljanšek in Mark Ribarič (oba SK Poljane), v kategoriji malčic U8 pa je srebrno medaljo osvojila Izabela Strel (SK Poljane). Prehitela jo je Ana Krašna (SK Alpetour), tretja je bila Eva Kondić (SK Alpetour). Pri dečkih SK Poljane tokrat ni imel tekmovalca, je pa na zmagovalno stopničko stopil Ožbej Habjan (SK Železniki) pred klubskim kolegom Rožletom Kalanom in Juretom Šoštarkom. Pri mlajših cicibankah je ponovno slavila Manja Matek (SK Alpetour) pred Brino Drmota in Evo Dolinar (obe SK Poljane), Loti Poljanšek in Angelika Strel sta osvojili 8. in 9. mesto med 13 tekmovalkami. Med mlajšimi cicibani je bil najhitrejši Marquis Kozamernik (SK Medvode) pred Filipom Selakom (SK Alpetour) in Ažbetom Reya (SK Železniki). Tadej Dolenc iz SK Poljane je bil peti, Nace Božnar pa je zasedel 8. mesto med 14 tekmovalci. V najstarejši kategoriji cicibank sta najžlahtnejši odličji prejeli Julija Strel in Ajda Drmota, obe SK Poljane, tretja je bila Lina Šoštaro, Ajda Dolinar pa je zasedla 6. mesto. Tudi pri cicibanih U12 so bili naši tekmovalci uspešni, saj je Louro Vehar osvojil srebrno odličje, Nejc Poljanšek pa je tekmo končal na petem mestu. Zmagal je Primož Lukančič ( SK Železniki), tretji je bil Ožbej Krašna (SK Alpetour).

V sklopu Pokala ciciban čaka tekmovalce še zadnja, zaključna tekma, ki pa bo odvisna od snežnih razmer na smučiščih. Te letošnjo smučarsko sezono žal zelo uspešno kroji toplo zimsko vreme.

Deklice U6 – 3. Laura Vehar, 6. Lara Dolenc
Dečki U6 – 1. Val Jelovčan, 2. Erazem Šturm, 4. Oskar Možina
Deklice U7 – 3. Ajda Bogataj, 8. Maja Debeljak
Dečki U7 – 1. Tilen Poljanšek, 2. Mark Ribarič
Deklice U8 – 2. Izabela Strel
Dečki U8
Cicibanke U10 – 2. Brina Drmota, 3. Eva Dolinar, 8. Loti Poljanšek, 9. Angelika Strel
Cicibani U10 – 5. Tadej Dolenc, 8. Nace Božnar
Cicibani U12 – 2. Louro Vehar, 5. Nejc Poljanšek
Cicibanke U12 – 1. Julija Strel, 2. Ajda Drmota, 3. Lina Šoštarko

SK Poljane © 2018. Vse pravice pridržane.