Na zadnji dan obratovanja STC Stari vrh v letošnji smučarski sezoni je na progi Grebljica potekalo občinsko prvenstvo v veleslalomu, ki smo ga organizirali v SK Poljane. Na progo se je podalo 59 tekmovalk in tekmovalcev, najhitrejša pa sta bila Marija Primožič in Jaka Logar, sicer trenerja v našem klubu.

Toplo vreme in zelena zima sta krojila razmere na smučišču, ki so ga letos predčasno zaprli že 23. februarja. Tako smo za rep ujeli možnosti za organizacijo občinske tekme, ki jo podpira Občina Gorenja vas – Poljane. V veselem, pustni nedelji primernem vzdušju je štartalo 59 tekmovalk in tekmovalcev, starih od 4 do 82 let.

V kategoriji deklic do 7 let je bila najhitrejša Ajda Bogataj, pred Vito Božnar in Majo Debeljak. Na četrto mesto se je uvrstila Lara Dolenc, peta je bila Nika Božnar in šesta Mija Skerbinek. Pri dečkih sta v tej kategoriji nastopila Tilen Poljanšek, ki je osvojil prvo mesto, in Tim Debeljak. Med mlajšimi cicibankami U10 je bila tekma bolj napeta. Zmagala je Eva Dolinar pred Angeliko Strel in Loti Poljanšek, četrta je bila najmlajša v kategoriji Izabela Strel. V kategoriji mlajših cicibanov se je na progo podalo šest smučarjev, najhitrejši med njimi pa je bil Nace Božnar, pred Tadejem Dolencem in Andražem Šubicem. Četrti je bil Žiga Šubic, peti Leon Božnar, šesti pa Krištof Štefe. Štiri starejše cicibanke U12 pa so dosegle sledeče uvrstitve: zmagala je Julija Strel, srebro je osvojila Lina Šoštarko, tretja je bila Ajda Dolinar, četrta Maruša Šubic. Najboljši čas med starejšimi cicibani U12 je zabeležil Louro Vehar, drugi je bil Nejc Poljanšek in tretji Maks Božnar. Nejc Dolenc je osvojil četrto mesto, Jernej Oblak je bil peti. Med pionirkami pa sta tekmovali dve Manci, in sicer je zlato medaljo osvojila Manca Dolinar, srebrno pa Manca Dolenc. Edini v kategoriji so bili Blaž Oblak med pionirji, Aleksandra Logar med mladinkami in Marija Primožič med mlajšimi članicami, ki je sicer postavila tudi najhitrejši čas med tekmovalkami. S časom 0:33,20 je samo 22 stotink sekunde zaostala za mlajšim članom Jako Logarjem, ki je zmagal pred Žigom Bogatajem in je s časom 0:32,98 zabeležil najhitrejši čas proge. Med mladinci je bil najhitrejši Anže Podlogar pred bratom Žigom in Samom Oblakom. Med starejšimi člani je na zmagovalno stopničko stopil Domen Poljanšek, drugi je bil Peter Dolinar, tretje mesto je pripadlo Andreju Dolencu, četrto pa Gašperju Debeljaku. V kategoriji gospa je slavila Jana Podrekar, druga je bila Beti Bogataj in tretja Micika Klemenčič. Najštevilčnejša je bila kategorija mlajših gospodov, saj se je med seboj pomerilo kar osem tekmovalcev. Zmagal pa je Gorazd Podrekar, pred Alešem Šubicem in Francem Klemenčičem. Četrto mesto je osvojil Tomaž Oblak, peti je bil Marko Dolenc, šesti pa Janez Ržek. Na sedmo in osmo mesto sta se uvrstila Peter Božnar in Luka Strel. Roman Mlakar je med starejšimi gospodi osvojil zlato medaljo, Igor Bogataj srebrno in Janez Dolenc bronasto. Pri veteranih nad 61 let je zlato osvojil Franc Dolenc, drugi je bil Zoro Hren, tretji Janez Kos in četrti Pavel Čadež. Slednji je bil s skoraj dopolnjenimi 82 leti tudi najstarejši tekmovalec, kot najmlajši pa se je zapisal štiriletni Tim Debeljak.

Iskrene čestitke vsem tekmovalcem in veliko veselja v smučanju vam želimo še naprej.

Najmlajše deklice do 7 let
Najmlajši dečki do 7 let
Deklice U10
Dečki U10
Deklice U12
Dečki U12
Pionirke
Mladinci
Najboljša mladinka Aleksandra Logar in mlajša članica Marija Primožič, medalji jima je podelil Tomaž Trobiš, direktor STC Stari vrh.
Mlajša člana, medalji jima je podelila Sonja Rupar.
Starejši člani
Gospe s Tomažem Trobišem
Mlajši gospodje

Veterana
Jaka Logar in Marija Primožič – najhitrejša na tekmi.
Jaka in Marija v družbi predsednika SK Poljane Pavla Logarja (levo), Sonje Rupar in Tomaža Trobiša, direktorja STC Stari vrh (desno).
Skupaj štejeta 86 let – najmlajši in najstarejši tekmovalec.

 

 

 

 

 

SK Poljane © 2018. Vse pravice pridržane.